Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη


ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ: Αυτό το πεζοδρόμιο βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες να μπορούν να ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο ευκολότερα.
ΑΝΣΑΝΣΕΡ: Αυτό το ανσανσέρ έχει ένα μηχάνημα που μπορεί να ανεβάζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στις σκάλες.
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Αυτό το λεωφορείο έχει μια μπάρα για να μπορούν να μετακινηθούν εύκολα τα άτομα με ειδικές ανάγκες.




Εμανουέλα και Θεοδώρα, ΣΤ1 

Ας τους βοηθήσουμε

Η πινακίδα και το σήμα δείχνουν ότι μόνο οι ανάπηροι μπορούν να παρκάρουν στα μέρη αυτά που υπάρχουν συνήθως έξω από διάφορα μαγαζιά.





Αν παρκάρει κάποιος χωρίς να έχει κάποια ειδική ανάγκη πληρώνει πρόστιμο.


 Με τέτοια λεωφορεία μετακινούνται οι ανάπηροι που δεν μπορούν να περπατήσουν και γι' αυτό υπάρχει μια ειδική ράμπα για να μπορούν να κατεβούν ή να ανεβούν με το καρότσι τους στο λεωφορείο.

 

Υπάρχουν αναπηρικά καροτσάκια για ανάπηρους ανθρώπους που τους βοηθούν να μετακινούνται. 
Αυτό το ειδικό WC για τους ανάπηρους με τα κάγκελα τους βοηθάει να κάνουν τις ανάγκες τους. Επίσης υπάρχει ένα καρεκλάκι στην μπανιέρα που τους βοηθάει να κάνουν ντους. 
Όταν οι ανάπηροι θέλουν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα τους βοηθάει ο ειδικός διάδρομος που είναι ένα καροτσάκι που ένας ειδικός μηχανισμός το σπρώχνει στο νερό. 
Αυτή η ειδική πλατφόρμα ασανσέρ βοηθάει τους ανάπηρους να ανεβούν τις σκάλες μπαίνοντας με το καροτσάκι σ' αυτήν.









Σταύρος και Αντρέας, ΣΤ1

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Βοηθώντας τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες


Όπως ξέρουμε υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, πολλά από τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνα τους γι αυτό πρέπει να τα βοηθήσουμε. Όπως βλέπεται στην εικόνα υπάρχουν πολλά λεωφορεία με ράμπες. Έτσι βοηθάμε αυτά τα άτομα. 
Αδαμαντία, ΣΤ2



Ας δείξουμε κάποια ευαισθησία ...


Εδώ βλέπουμε έναν ασυνείδητο οδηγό να παρκάρει χωρίς να τον νοιάζει ότι αυτή η θέση παρκαρίσματος , είναι θέση για άτομα με ειδικές ανάγκες . Ας προτρέψουμε και άλλους ανθρώπους να μην κάνουν τέτοια λάθη όπως βλέπουμε στην εικόνα. Για κάποιους ανθρώπους αυτές οι θέσεις είναι “χρυσές” θα λέγαμε ...
ΣΤ2' Ιάσονας


Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία


Οι άνθρωποι με αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται από την κοινωνία όχι μόνο σαν τους άλλους ανθρώπους αλλά και πολύ καλύτερα, διότι δεν φταίνε αυτοί για τις κακές συγκυρίες που τους έχουν τύχει στη ζωή. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι έχουν περισσότερες ανάγκες από τους άλλους για αυτό πρέπει να προσπαθούμε να τους ικανοποιούμε.
Κλεομένης και Γιώργος, ΣΤ2



Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Οι σκέψεις μου για τους ανθρώπους με αναπηρία


Όταν βλέπω αυτή την εικόνα σκέφτομαι ότι προσπαθεί να μας πει ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι ανίκανα μπορούν να κάνουν ότι κάνουμε και εμείς δηλαδή να κάνουν αθλήματα κ.λ.π.. Εγώ εύχομαι να μπορέσουν να κάνουν αυτά και ακόμα περισσότερα.

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε και εμείς να κάνουμε γι' αυτούς, π.χ., να μαζεύουμε καπάκια για να τα πηγαίνουμε σε κάποια νοσοκομεία για να φτιάχνουν καροτσάκια ή να φτιάχνουμε λεωφορεία που να έχουν ράμπα .  
Νικηφόρος, ΣΤ1

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Άτομα με ίσα δικαιώματα


Σίγουρα θα έχετε ξανακούσει για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ξέρετε όμως ποια είναι αυτά τα παιδιά και ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα τους;

Ειδικές ανάγκες έχει οποιοδήποτε παιδί (ή ενήλικας) που χρειάζεται επιπλέον βοήθεια, περισσότερη από τους άλλους, για να μπορεί να ζει μια,όσο γίνεται, κανονική ζωή. 
Αδαμαντία, ΣΤ2


Άνθρωπος χωρίς πόδια




Στενοχωριέμαι για αυτόν τον άνθρωπο, γιατί πιστεύω ότι αυτά που κάνω εγώ αυτός δεν μπορεί να τα κάνει. Όμως αυτό που κάνει αυτός είναι κάτι ακατόρθωτο για το πρόβλημα που έχει και ελπίζω να συνεχίσει να εκπλήσσει τους πάντες.
Θοδωρής, ΣΤ2

Τα άτομα με "ειδικές ανάγκες" είναι ... ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από παιχνίδι , γέλιο , αγάπη και φροντίδα. Δεν έχει σημασία αν αυτός ο άνθρωπος έχει κάποια προβλήματα σωματικά ή ψυχικά!!! Ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στην ζωή όπως και εμείς . Μπορεί να παίξει , να ασχοληθεί με ο,τι τον κάνει χαρούμενο !
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ...


ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

Ευγενία και Δέσποινα, ΣΤ1

Αυτά τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα


Αυτό το παιδί έχει ίσα δικαιώματα με εμάς κι ας έχει ειδικές ανάγκες . Μπορεί να πηγαίνει σχολείο και ότι άλλο κάνουμε εμείς . Όμως δεν μπορεί να περπατήσει γιατί είναι σε καροτσάκι και είναι παράλυτη απ' ότι φαίνεται στην εικόνα.
Εμανουέλα και Θεοδώρα, ΣΤ1


Παιδιά με ειδικές ανάγκες

Σίγουρα θα έχετε ξανακούσει για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ξέρετε όμως ποια είναι αυτά τα παιδιά και ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα τους;

Ειδικές ανάγκες έχει οποιοδήποτε παιδί (ή ενήλικας) που χρειάζεται επιπλέον βοήθεια, περισσότερη από τους άλλους, για να μπορεί να ζει μια,όσο γίνεται, κανονική ζωή.

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία αλλά και η επιστήμη άρχισαν να αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα των πρώτων χρόνων της ζωής του παιδιού καθώς και την ανάγκη για την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση. Στο γεγονός αυτό συνέβαλαν αφενός ο μεγάλος αριθμός ερευνών για την εκπαίδευση των νηπίων και η κοινωνική πολιτική για την προσχολική αγωγή και αφετέρου η αύξηση προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης για μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες χρειάζονται περισσότεροι φροντίδα αλλά είναι σαν όλα τα παιδιά.
Νικολίνα και Σήλια, ΣΤ1


Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε.


Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην παιδεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή αυτό το παιδί είναι διαφορετικό δεν έχει καθόλου δικαιώματα. Αυτό το παιδί είναι με ειδικές ανάγκες αλλά τουλάχιστον έχει κάποιον να το στηρίζει. Μια έμπειρη παιδαγωγός που την κάθε στιγμή και είναι πάντα στο πλευρό του. Επίσης μπορεί αυτό το παιδί να μεγαλώσει με δυσκολίες στη ζωή του αλλά εγώ νομίζω με λίγη προσπάθεια θα τα καταφέρει περίφημα! Όλα τα παιδιά είναι ίσα και έχουν σχεδόν τις ίδιες ικανότητες. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε.
Αντρέας, ΣΤ1


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Δεν αξίζουν καλύτερο μέλλον;

Όλοι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες
με διάφορες ενέργειες,γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι. Φανταστείτε να ήσασταν στις θέσεις τους; Για αυτό λοιπόν πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον για αυτά τα άτομα.
Γιάννης, ΣΤ2